Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!uw.edu.pl!not-for-mail
From: AgataW <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa z dyni
Date: Thu, 13 Sep 2001 17:26:06 GMT
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 21
Message-ID: <9nqq0s$ggl$1@h1.uw.edu.pl>
References: <3...@n...vogel.pl> <9nqpp7$gcd$1@h1.uw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: h1.uw.edu.pl 1000401756 16917 217.96.222.87 (13 Sep 2001 17:22:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 13 Sep 2001 17:22:36 GMT
User-Agent: Noworyta News Reader/1.9b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:68349
Ukryj nagłówki
AgataW <a...@g...com.pl> wrote:
> Zielona zupa wiosenna (4/5 porcji) brokuł (średni)
>- 2 szt. cebula - 3 szt. marchew - 4 szt. groszek - 1 szkl.
>czosnek - 3-4 ząbki przyprawy - sól, lubczyk, wegeta, pieprz,
>cukier Jeden brokuł ugotować do miękkości w 3/4l osolonej wody i
>zmiksować/przetrzeć przez sito. Cebulę, marchew i grube części
>brokuła pokroić w nie za drobną kostkę i w 1l wody ugotować na
>półtwardo, posolić, popieprzyć (sporo), dodać posiekany lubczyk
>(albo łyżeczkę suszonego) i łyżkę wegety oraz odrobinę cukru.
>Wsypać groszek, różyczki brokuła, drobno pokrojony czosnek i
>wlać zmiksowaną masę brokułową. Poczekać aż zacznie pykać,
>ewentualnie jeszcze doprawić, można zabielić śmietaną lub jogurtem.
..a to zupełnie inna zupa. Oj,sie mi zagalopowało. ( na
usprawiedliwienie dodam, że chciałam pomóc).
Przypominam to są przepisy zciągnięte od Agaty...z adresu
http://kuchnia-moja.w.interia.pl/strony/01Spis.htm
AgataW.
|