Data: 2001-09-13 17:26:06
Temat: Re: zupa z dyni
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
AgataW <a...@g...com.pl> wrote:
> Zielona zupa wiosenna (4/5 porcji) brokuł (średni)
>- 2 szt. cebula - 3 szt. marchew - 4 szt. groszek - 1 szkl.
>czosnek - 3-4 ząbki przyprawy - sól, lubczyk, wegeta, pieprz,
>cukier Jeden brokuł ugotować do miękkości w 3/4l osolonej wody i
>zmiksować/przetrzeć przez sito. Cebulę, marchew i grube części
>brokuła pokroić w nie za drobną kostkę i w 1l wody ugotować na
>półtwardo, posolić, popieprzyć (sporo), dodać posiekany lubczyk
>(albo łyżeczkę suszonego) i łyżkę wegety oraz odrobinę cukru.
>Wsypać groszek, różyczki brokuła, drobno pokrojony czosnek i
>wlać zmiksowaną masę brokułową. Poczekać aż zacznie pykać,
>ewentualnie jeszcze doprawić, można zabielić śmietaną lub jogurtem.
..a to zupełnie inna zupa. Oj,sie mi zagalopowało. ( na
usprawiedliwienie dodam, że chciałam pomóc).
Przypominam to są przepisy zciągnięte od Agaty...z adresu
http://kuchnia-moja.w.interia.pl/strony/01Spis.htm
AgataW.
|