Data: 2003-11-20 15:14:37
Temat: Re: zupa z dyni makłowicza z niedzieli
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> z pamieci, bo przepis spisany w domu:
> na masle dusisz kawalki dyni (+ czosenk, 2-3 zabki), potem jak juz sa
> miekkawe miksujesz, dolewasz bulion, smietane, gotujesz, potem wlewasz do
> tego rozbeltane zoltka, juz nie gotujesz zeby sie nie sciely. i to tyle co
> zapamietalam, oczywiscie do tego jakies przyprawy ale chyba standardowe.
>
Bulionu były dwa litry, to na 100%, z czego chyba połowę albo nawet mniej
dodawał przed zmiksowaniem, a drugą część po, dynię się oczywiście obierało
ze skórki i kroiło na kawałki i dusiło do miękkości oczywiście sam miąższ
bez tej gąbki z pestkami.
Ja też mam przepis w domu :)
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
|