Data: 2004-05-08 13:20:07
Temat: Re: zupa z porów
Od: "Magdalena W." <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
>
> Zupa z porów francuska
> 4 - 5 porów pokrojonych w kawałki
> 3 - 4 ziemniaki pokrojone w kawałki
> 1 - 2 łyżki śmietany (niekoniecznie)
(ciach)
Bardzo podobnie robilo sie Boston Cream Fish Chowder, pyyyyyyszna zupke
rybna. Z tym ze pory najpierw lekko podsmazalam, potem dopiero zalewalam
woda i dodawalam ziemniaki. Jak to wszystko bylo juz prawie miekkie,
wkladalam 2-3 kostki filetow rybnych mrozonych (dowolnych), gotowalam az
byly miekkie i wtedy miksowanie. W ramach dosmaczania odrobina galki
muszkatolowej i obowiazkowo zabielenie smietana.
Pozdrawiam
Magdalena
|