Data: 2003-09-25 16:40:30
Temat: Re: zurawina do mies - pytanie
Od: GoniaP <N...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja w tym roku robilam zurawine pierwszy raz.
> Przepis uslyszalam w TV.
> 1 kg owoców na 1 kg cukru zelujacego
> zurawine umyc i osuszyc, zemlec w maszynce, wrzucic do garnka i zagotowac z
> cukrem.
> Dalam troche mniej cukru niz w przepisie. Gorace wsadzac do sloików,
> zakrecic i postawic do góry dnem az ostygnie.
> Wyszlo pyszne. Najlepiej smakuje do serka wyprazanego, ale nie wiem czy
> nadaje sie do miesa.
Dzieki za przepis.
Ale ja raczej bym nie mielila zurawiny. O wiele bardziej wolalabym, zeby
byly cale owocki. Takie bardziej mi sie podobaja i wizualnie i smakowo
:) Wydaje mi sie, ze jakby tego nie mielic tylko ugotowac poprostu z
cukrem (zelujacym albo z dodatkiem zelatyny) to tez bedzie pyszne.
Ale wlasnie chodzilo mi o proporcje cukru do owocow. No cos, trzeba
robic na wyczucie.
Dzieki, pozdrawiam
Gosia
|