Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!news.me
max.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: k...@m...zetosa.com.pl (KRZYCHO)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zurek !!!!
Date: 12 Feb 2000 20:07:57 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 32
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <9...@g...newsgate.pl>
References: <eyBo4.376$Q3.14628@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23043
Ukryj nagłówki
Czesc
Moze ja troszke zmienie przepis .
Ja zamawiam u "babiny" na targu SERWATKE i przynosze mojej zonce do domu ,
a ona juz wie co z tym zrobic , o tuz :
okolo 1 1/2 litry serwatki zagotowujemy ,dolewamy ok.1/2 l. wody gotujemy .
nastepnie dodajemy przyprawy , czosnek,cos ala vegeta ,i najwazniejsze
wedliny (nie moga byc aromatyzowane czyli cos z super marketu =fe)
swojskie, kielbasa wiejska ,szynka itp.Chwile to gotujemy i
nastepnie wlewamy rozmacona make z woda i slodka smietana(mozna jakies
skwareczki ) i jeszcze
chwila + jajko + moze byc ziemniaczek i .....ja zawsze po tym oblizuje moja
lyzke .
p.s. moze to sie nazywa Barszcz , ale to dla mnie lepsze niz inne
(nadkwasota).
pozdrawiam .
Krzys.
----- Wiadomooć oryginalna -----
Od: Marcin M <h...@k...com.pl>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 10 lutego 2000 17:19
Temat: zurek !!!!
Podajcie mi prosze przpeis na zurek doskonaly, dzieki ...
MM
--
Najnowsze oferty pracy: http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-praca-oferowana/
|