Data: 2001-02-02 13:42:11
Temat: Re: żurek
Od: "Agnieszka" <a...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Opcja szybkościowa:
Żurek
3 kiełbasy białe gotuje do miekkości
z liściem laurowym
3 -5 ziarnami pieprzu i
ziela angielskiego
Gdy kiełbasa jest miękka (20 min) dodaję czosnek w plasterkacj, włoszczyznę
Hortexu w słupkach, pokrojone drobno ziemniaki, znowu gotuję 20 minut.
Dodaję lyżkę stołową majtanku, gałkę muszkatołową i wlewam zakwas żurkowy w
butelce. Wyjmuje kiełbasy, kroję w półplasterki, wrzucam do zupy i zabielam
ją piekielnie tłustą śmietaną (18 %) ukwaszoną i wymieszana z dwoma łyżkami
mąki. Można dodać jeszcze zasmażkę z cebuli i kiełbasy myśliwskiej. Doda to
lekko br ązowej barwy tej pysznej zupie.
Smacznego
Aga
Użytkownik Bea <i...@g...am.wroc.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:95eb7t$4g5$...@n...tpi.pl...
> Witam,
> Czesto czytam sobie proponowane przez Was przepisy,
> czasami cos mi się uda nawet wyczarowac w kuchni .
> A teraz wymyslilam , ze zrobie sobie zurek (wczesniej sama nie gotowałam).
> Czy mozecie mi podac dobry i sprawdzony przepis?:)
>
> Pozdrawiam
> Bea
>
>
>
|