Data: 2011-10-12 21:46:24
Temat: Re: zypa warzywna a witaminy - gotować na bulionie czy na wodzie?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 12 Oct 2011 20:55:51 +0200, lamia napisał(a):
> gotuję jednorazowo dużo zupy, niespecjalnie mieści się w jednym garze i
> pierw gotuję wywar mięsny (z przyprawami),
> zwazywszy na witaminy rozpuszczalne w tłuszczach - jak jest lepipej?
Z warzywami.
>- czy
> ugotować warzywa / wywar z warzyw w wodzie (oddzielnie), a potem połączyć?
Nie, ponieważ niektóre skladniki nie zostaną z nich wydobyte - jak wcześnej
pisałaś, potrzebny jest do tego tłuszcz w wywarze.
--
XL
Los demokracji tak naprawdę spoczywa w rękach opozycyjnej partii, na ile
ona się nie podda.
Barbara Fedyszak-Radziejowska
|