Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!lublin.pl!news.onet.pl!grzesjan
From: g...@o...pl-NOSPAM (Grzegorz Janoszka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Różne potrawy z tych samych rzeczy
Date: 17 Jan 2001 10:51:02 GMT
Organization: news.onet.pl
Lines: 24
Message-ID: <s...@p...adm.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: plus.adm.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 979728662 22291 213.180.129.136 (17 Jan 2001 10:51:02 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jan 2001 10:51:02 GMT
User-Agent: slrn/0.9.6.2 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41358
Ukryj nagłówki
Witam grupowiczy
Zostałem niedawno zgłoszony na "ochotnika" do przygotowania konspektu
zajęć dla harcerzy w wieku ~15 lat "W 5 garnków dookoła świata".
Mam różne scenariusze do wyboru, ale najbardziej spodobał mi się ten,
w którym każda grupa dostaje te same (bądź dość podobne) składniki,
ale przez odpowiednie przyprawienie i być może też odmienne
przyrządzenie wychodzą z tego potrawy w stylu różnych regionów:
Polska, Włochy, Indie itd itd.
Możecie mi coś podpowiedzieć? Bo nie za bardzo mogę sam sobie poradzić.
Najlepiej zminimalizować ilość składników jak i operacje kuchenne, gdyż
zajęcia mają być prowadzone w namiocie lub pod gołym niebem. Oczywiście
będą kuchenki i garnki, ale możecie sobie to wyobrazić.
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy piszę całkowicie prywatnie.
Gdy mi odpowiadasz, wytnij "-NOSPAM" z adresu.
Nie pluj nigdy do studni - może jeszcze przyjdzie Ci pić z niej wodę...
|