Data: 2002-09-07 12:30:14
Temat: Rybka z rozmarynem
Od: "Ula Dobies" <u...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W doniczce na balkonie rosnie rozmaryn. Slonce mu sprzyja i juz mi ladnie
urosl i moge juz go "skubac" do potraw.
Dzis zjemy na obiad rybke wlasnie z galazkami swiezego rozmarynu i tak:
Rybke odfiletowana przekrojona na pol (normalny podluzny filet) na zlotku -
ale ryba lezy na blyszczacej stronie, bo lepiej pochlania cieplo, inaczej -
efekt odwrotny (Maja powiedzialaby ze znowu ta fizyka, coz taki zawod :-))).
Posolic, popieprzyc i polozyc galazki rozmarynu na rybce. zawinac zlotkiem,
ulozyc na blaszce w piekarniku i piec ok. 25 - 30 minut, ok. 170 stopni.
Podac z czym sie chce lub sama.
Ula
|