Data: 2003-03-26 22:37:46
Temat: Ser w farszu do canelloni
Od: "Pola" <6...@n...pro.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej!
Już kiedyś się przedstawiałam i witałam, ale jakiś czas mnie nie było na
grupie. Teraz jednak mama pytanie kulinarne i zwracam się do Was o pomoc.
Chodzi mi o to jak zrobić farsz do canelloni z serem. Wiem wszystko tzn, że
zmielić mięso, dodać sos pomidorowy, ewentualnie inne składniki , przyprawy
itp. Nie wiem tylko co z tym serem, bo kiedyś jadłam canelloni i w farszu
widać było wyraźnie drobinki sera-chciałabym uzyskać podobny efekt. Nie wiem
jakiego sera dodać -mozzarella, feta, parmezan czy jeszcze jakiś inny? Choć
tak myślę, że mozzarella pewnie by się roztopiła, a tamten ser wyraźnie
"chrzęścił" w zębach. No i kiedy go dodać-na początku przygotowywania
farszu, tzn. zaraz po podsmażeniu mięsa czy na końcu, przed samym
nadziewaniem rurek? No i jak go zmielić? W maszynce do mielenia mięsa?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam, Pola
|