Data: 2003-05-27 13:45:09
Temat: Sztuczki i porady - kontynuacja
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Spodobał mi się wątek Władysława Łosia, więc dorzucam parę rzeczy "od
siebie".
Bardzo chętnie przeczytam i wasze uwagi, bo to ogromnie ułatwia pichcenie ;)
1. Do kalafiora / innych 'śmierdziuszków' wrzuca się kromkę chleba razowego,
wtedy gotowanie tak nie śmierdzi.
2. Do wszelkich mącznych (makarony, kluchy, pierogi) odgrzewanych /
gotowanych w wodzie, albo dodaje się łyżkę oleju do wody, albo przed
odcedzeniem / wyjęciem wlewa się szklankę zimnej, wtedy się nie sklei.
3. Do ciasta kruchego z owocami między ciasto a owoce sypię bułkę tartą,
wtedy sok nie wsiąka w ciasto.
Wszelkie rady mile widziane!!
--
Pozdrawiam upalnie
K
co to może chwilowo tylko rumianek i sucharki :((
|