Data: 2004-09-10 21:44:37
Temat: Torcik
Od: "net2" <n...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich
Bardzo prosze szanownych grupowiczów o pomoc w zrobieniu masy tortowej z
bitej śmietany. Zakupiłam 1 litr 30% śmietany i chyba 4 smietanki fix, czy
tyle wystarczy? Nigdy wcześniej nie robiłam takiej masy, zawsze była
jajeczna, ubijana na parze, ale tym razem chciałam odmienić. Ile powinnam
dodac cukru, żeby masa nie była za słodka. Czy można dodać do jednej części
masy troche Cappuccino np orzechowego, zeby zmienic smak? Co radzicie? I czy
nasączać biszkopt pod taką masę? Chciałabym wypasc dobrze bo robie torcik
dla mojej córci na 1 roczek.
Z góry dziekuje za pomoc
pozdrawiam Joanna
|