Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Udziec jagnięcy. Udziec jagnięcy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Udziec jagnięcy.

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.g
ermany.com!postnews.google.com!p15g2000hsd.googlegroups.com!not-for-mail
From: m...@y...com
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Udziec jagnięcy.
Date: 17 Mar 2007 15:57:07 -0700
Organization: http://groups.google.com
Lines: 35
Message-ID: <1...@p...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 83.28.210.36
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1174172228 28684 127.0.0.1 (17 Mar 2007 22:57:08 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sat, 17 Mar 2007 22:57:08 +0000 (UTC)
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT
5.1),gzip(gfe),gzip(gfe)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: p15g2000hsd.googlegroups.com; posting-host=83.28.210.36;
posting-account=DWhBrQ0AAAAgbyCsXKmDH9CxPzIj3NNv
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:293324
Ukryj nagłówki

Udziec jagnięcy (ok. 1.3 kg) ------> http://www.steki.pl/cgibin/shop?show=116000
Rozmaryn - 2 czubate łyżeczki
Sól gruboziarnista - 1 łyżka
Pieprz zielony grubo zmielony - 2 łyżeczki
Czosnek granulowany - 1 łyżeczka z małym czubkiem
Oliwa lub olej - 1/2 szklanki
Ocet balsamiczny - 1/3 szklanki

Wyluzować kość z udźca i odłożyć. Przyprawy sypkie i płynne wymieszać
w słoiku energicznie - jak sos do caprese.
Mięso włożyć do worka foliowego na mrożonki (musi być wytrzymały, aby
nic nie wyciekło), wlać mieszaninę przypraw, wydusić zbędne powietrze,
zawiązać szczelnie torebkę. Wygnieść ostrożnie mięso z przyprawami w
torebce, aby weszły we wszelkie jego zakamarki.
Torebkę z mięsem ułożyć w misce (na wypadek przecieku), wstawić do
lodówki. Trzymać tam 24- 36 godzin, w tym czasie 4 razy przewracać na
przeciwny bok.
Zawartość wyłożyć do naczynia do pieczenia (z pokrywką) lub do
prodiża. Dolać 1/3 szklanki wody. Piec ok. półtorej godziny, raz
obrócić w trakcie pieczenia, polewając sosem. Gdyby sosu było za mało,
uzupełnić wrzącą wodą (od zimnej pieczeń twardnieje).
Podawać z ulubionymi dodatkami - ja podaję z kopytkami i sałatką z
selera, jabłka i orzechów z rodzynkami.

Zapach pdczas pieczenia rozchodzi się na pół kilometra i przyprawia o
zawrót głowy i ślinotok - dlatego potrawa nie nadaje się do
przyrządzania w bloku oraz w zwartej zabudowie ;-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.03 asiczka
18.03 m...@y...com
18.03 m...@y...com
18.03 m...@y...com
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6