Data: 2001-04-11 09:14:22
Temat: WRÓCIŁEM
Od: "GG." <l...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieńdobry !
Śpiesze donieść że wróciłem do Was po 2 tygodniowej diecie,chudszy o 8 kg.
W związku z powyższym , że nadal ograniczam sie z kaloriami - mozecie podać
kilka przepisów na ........śniadania - inwencja mi sie kończy - niezbyt
tuczące, choć musze przyznać, że mój żołądek zjada teraz 2 kromeczki,
zamiast 8 .
Zresztą lekie nietuczace posiłki tez są mile widziane.
Żeby nie było, że ledwo wrócił, to chce się tylko napaść, to poniżej moja
wczorajsza kolacja:
1. pstrąga wymyć , osuszyć, pokropić cytryną z zewnatrz i wewnątrz , mocno
posolić, lekko natrzeć tymiankiem, odstawic na 30 minut
2. cebula , może 2 pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić, lekko poddusić,
zalać pomidorkami z puszki (chwilowo normalne polskie pyszne pomidorki są na
10 zł/kg, więc trochę to rujnujace, zreszta pierwsze pomidory nie nadają się
za bardzo -sa za jałowe)
3. sosik doprawić solą,czosnkiem, białym pieprzem, odrobiną tymianku i
innego zielska jak ktos lubi
4. otworzyć schłodzoną butelkę białego wytrawnego takeigo za 38 zł (daje to
prawdopodobieństwo całkiem spore wypicia czegos w miare dobrego, polecam
francuskie, lub hiszpańskie winka) niech sobie postoi chwilkę i odetchnie -
jest o niebo lepsze, niż świerzo otwarte.
6. wylać sos an brytfanke, wrzucić rybkę (rybki), smażyć w 190 st.,przez ok.
40 min w piekarniku
5. Wyjąć rybke z piekarnika, wrzucić kilka oliwek zielonych podac na stół w
brytfance
6. nalać do kieliszka winka, resztę zatkać i do spiżarki, bo kaloryczne.
7. smacznego
GG.
|