Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpintern
et.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MIR" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Z mikrofalówki...(3)
Date: Tue, 25 Jan 2005 10:47:20 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ast128.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1106646501 17633 83.26.231.128 (25 Jan 2005 09:48:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2005 09:48:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229063
Ukryj nagłówki
Witam ponownie
Poprzednio pytałem o mięso ("odnośnie mikrofalówki") - dziękuję
za wszystkie otrzymane wówczas odpowiedzi! Obecnie, chciałbym
nieco pogłębić i rozszerzyć ów temat mikrofalówkowy..,
Załączona instrukcja, jest wprawdzie polsko języczna - ale jedyną dotąd
czynnością, którą udało mi się nastawić, korzystając z instrukcji - było
ustawienie zegara mikrofalówki...
Przede wszystkim, proszę o wyrozumiałość - uważam bowiem, że Szanowna ta
Grupa powinna służyć również osobom tak bardzo "początkującym",
co to nawet "herbaty nie potrafią ugotować".., ale o herbatę, zapytam może
innym razem - teraz natomiast prosiłbym, aby ktoś, zechciał mi doradzić,
jak przygotować zwykłe kanapki, podgrzane w mikrofalówce, w taki sposób
żeby potem nadawały się do spożycia.
Chodzi mi o takie szczegóły, jak:
- jakie powinno być pieczywo, czy tostowe, czy może być przekrojona bułka?
- jakiego pieczywa nie powinno się stosować do tego celu?
- jakie można, lub należy, stosować składniki i w jakiej postaci?
- jakich składników lepiej nie stosować i dlaczego?
- co zrobić z tymi składnikami i czego nie robić?
- jakich nastawień (czas, temp, rodzaj źródła ciepła, itp.) użyć w
mikrofalówce?
Autorom obiecuję, że otrzymane cenne wskazówki NIE PRZEPADNĄ(!),
albowiem zostaną zarejestrowane na moim dysku o nazwie "Grupa od garów"
Z czasem - jeżeli dysk ten zostanie zapełniony przez "Szanownom
Grupeczkie", zamierzam zawartą w nim wiedzę, wykorzystać do wydania
przeszło 1000-stronicowej kulinarnej publikacji 100-lecia, której tytuł
zostanie ustalony przez Grupę pl.rec.kuchnia drogą głosowania, losowania,
względnie w inny, bardziej udoskonalony sposób.
Z pozdrowieniem ( - ) MIR
|