Data: 2006-08-25 10:27:22
Temat: Żeberka na krótko
Od: "turecky " <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Danie z domowego archiwum i takoż się u nas w rodzinie na nie mówi.
Sa to generalnie żeberka gotowane.
Żeberka pokrojone na porcje włożyc do wrzącego bulionu warzywnego (ew.
lekkiego drobiowego), gdzie już dodatkowo jest:
cebula (1/2 na porcję), liść laurowy, ziele angielskie, bardzo dużo czosnku
(główka, dwie na garnek), duuużo majeranku, pieprz, sól.
I ugotować, aż kości same będą odchodzić od mięska.
Podawać z musztardą, z chlebem, z miską gorącego płynu do picia, w którym
mięso się gotowało.
pozdrawiam turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|