Data: 2000-03-23 21:11:03
Temat: Zrazy troche inaczej
Od: "Aga N" <n...@i...mps.com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich!
Chcialabym sie podzielic przepisem na zrazy (jesli to juz kiedys bylo, to
bardzo przepraszam)
Niestety nie podaje dokladnej ilosci skladnikow, bo sama poznalam przepis
bez tego. Ale dla wprawionych kucharzy, to przeciez zaden problem :o)
Potrzebne beda:
karkowka (lub schab, osobiscie robilam z karkowki),
suszone morele,
maka,
przyprawy (sol, pieprz obowiazkowo, mozna tez inne - wedlug uznania)
Mieso (oczywiscie pokrojone na kotlety) nalezy rozbic, natrzec przyprawami i
na kazdym kawalku ulozyc dwie morele. Wszystko zawijamy i spinamy (lub
zwiazujemy), obtaczamy w mace i podsmazamy na patelni. Przekladamy do
garnka, zalewamy tluszczem z patelni, dodajemy troche wody i dusimy przez
okolo pol godziny.
I to wszystko. Bardzo latwe, ale za to jakie pyszne!
Pozdrawiam
Aga N
|