Data: 2002-11-17 07:00:14
Temat: Zupa drwala (P)
Od: c...@i...pl (Marychna)
Pokaż wszystkie nagłówki
Zupka gesta, zapychajaca i pyszna
1 szkl. fasoli drobniejszej niz jasiek,
1 szkl peczaku,
50 dkg miesa,
10 dkg kielbasy,
1 cebula,
2 zabki czosnku,
marchew, korzen pietruszki, 1/2 selera,
2 listki laurowe, ziele angielskie, sol, pieprz,
1 lyzka owocow jalowca, majeranek.
Fasole namoczyc na noc. Do gara wrzucic fasole, przeplukany
peczak i pokrojone w kostke mieso - gotowac wszystko ok 40 min.
Pozniej dodac pokrojone drobno warzywa i dalej gotowac ok 20
min. Dodac przyprawy i pokrojona w krazki kielbase, chwile
jeszcze razem wszystko przegotowac i serwowac. Jak ktos lubi
przed podaniem mozna posypac natka pietruszki.
Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury
----------------------------------------------------
------------------
Znajdz swoja druga polowe... >>> http://link.interia.pl/f1681
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|