« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-03 21:57:57
Temat: "beza" na kruchym z owocamiWitam i prosze o rade
Czesto robie ciasto kruche z owocami, przykryte piana z bialek, zawsze
jednak ta piana zamienia sie w mniej lub bardziej lepiaca maz zamiast w
apetyczna, chrupiaca beze. Kiedys ktos tu doradzal w tej kwestii, ale
nie moge znalezx watku. Chyba chodzilo o umiejetna manipulacje
temperatura pieczenia, ale nie jestem pewna. Z gory dziekuje za
wszystkie wskazowki
Pozdr, Nell
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-04 05:22:52
Temat: Re: "beza" na kruchym z owocami> Witam i prosze o rade
> Czesto robie ciasto kruche z owocami, przykryte piana z bialek, zawsze
> jednak ta piana zamienia sie w mniej lub bardziej lepiaca maz zamiast w
> apetyczna, chrupiaca beze. Kiedys ktos tu doradzal w tej kwestii, ale
> nie moge znalezx watku. Chyba chodzilo o umiejetna manipulacje
> temperatura pieczenia, ale nie jestem pewna. Z gory dziekuje za
> wszystkie wskazowki
> Pozdr, Nell
W trakcie pieczenia ciasta trzeba obnizyc temperature do okolo 100 stopni i
wlaczyc termoobieg. Beza wymaga suszenia, nie pieczenia.
Powodzenia.
Pozdrawiam.
Barbara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-05 23:18:54
Temat: Re: "beza" na kruchym z owocami
Uzytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:d7qjog$1e77$1@news2.ipartners.pl...
> Witam i prosze o rade
> Czesto robie ciasto kruche z owocami, przykryte piana z bialek, zawsze
> jednak ta piana zamienia sie w mniej lub bardziej lepiaca maz zamiast w
> apetyczna, chrupiaca beze.
Witam,
Mialam ten sam problem - znikl, gdy zaczelam dodawac maki ziemniaczanej (ew.
kisiel) do piany z bialek - delikatnie wymieszac. Jest chrupka, rumiana, i
nie klei sie do brzegów formy.
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |