Data: 2002-02-05 11:17:57
Temat: do tych co piekli chleb-pilne
Od: <o...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Takie to pilne bo zakwas do chleba juz sie zrobil a ja mam takie oto pytanie:
W moim przepisie na chleb bylo(przepis byl kiedys na grupie):
90dag maki razowej pszennej i 30dag żytniej lub 1,20 samej pszennej.
A czy wyjdzie z samej żytniej albo pół na pół?
I jaki by to mialo wplyw na smak czy wyglad chleba-bylby mniej pulchny czy
bardziej kwasny, w piekarnich sprzedaja przeciez "chleb żytni"
-bo jak sie nie da z samej żytniej to bede musiala leciec po pracy przez poł
miasta po te pszenna razowa make :(
Pozdrowionka
Nina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|