Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: dorota bugla <o...@d...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: frappe po raz n-ty
Date: Tue, 17 Jun 2003 13:05:58 +0200
Organization: dellarte
Lines: 30
Message-ID: <7...@2...17.239.45>
NNTP-Posting-Host: 213.17.239.45
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1055847838 7818 213.17.239.45 (17 Jun 2003 11:03:58
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Jun 2003 11:03:58 +0000 (UTC)
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-Tech-Contact: u...@i...pl
User-Agent: Noworyta News Reader/2.9
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:160162
Ukryj nagłówki
witam,
bylam w grecji no i zasmakowalam we frappe
wiedziona slusznym pomyslem przepatrzylam archiwalia i znalazlam
miriardy przepisow, z ktorych kazdy jest troche inny...
wiem, wiem powinnam eksperymentowac..., ale...
pomijajac przepisy z mlekiem, ktore odrzucam z racji nie stosowania
mleka przez greckie knajpy, w ktorych bylam (ewentualnie uzyta ilosc
mleka byla znikoma), trafilam na cala mase innych
i tu pytanie, do tych z Panstwa, ktorzy owa frappe popijaja sobie, czy
ona jest taka hmm oleista?
czy tez jest po prostu zimna kawa, o roznym stopniu mocy, z pianka?
dopytuje sie gdyz zaprzyjazniona knajpa ukochana, podajaca zreszte
wysmienite espresso, podaje li i jedynie kawe mrozona, ktora acz dobra
nie jest frappe, a inne knajpy pod tytulem frappe rowniez podaja kawe
mrozona, podczas gdy owa grecka nie byla wcale kawa na zimno, tylko
czyms z gola odmiennym w swym smaku i formie
ja wcale nie motam... ;)
tylko chce wiedziec, ktore z przepisow gwarantuja swoista oleistosc
plynu zwanego frappe ...
czekajaca na odzew oshin
--
oshin
--
z nacka
http://www.oshin.pl/indexo.html
|