Data: 2007-02-03 21:10:16
Temat: garnek do gotowania na parze
Od: "Dorota" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Stałam się szczęsliwą posiadaczką "garnka do gotowania na parze" i
postanowiłam z marszu wypróbować to ustrojstwo :).
Garnek składa się z garnka właściwiego i nakładki z dziurkami na spodzie.
Przykrywka ma termometr.
Wrzuciłam do tej górnej części mrożone warzywa i rybę i czekałam co z tego
będzie. To co wyszło dało się zjeść, aczkolwiek te dietetyczne warzywa
zalałam sosem serowym :)
Trochę mnie zaniepokoiło że, zanim temperatura doszła do 60 to zaczęło
kipieć z dolnej części, gdzie na starcie była sama woda, a jak doszło do 80
to pokrywka poderwała sie do tańca i zaczęło też z górnej części kipieć,
choć znowu teoretycznie były tam tylko warzywa.
Pytania mam dwa: czy to tak ma być, ze kipi sobie? I do czego najlepiej sie
u Was sparwdza taki garnek.
Widziałam przepisy w necie ale dla bardziej skomplikowanych zestawów z
różnymi nadstawkami itp.
pozdr
Dorota
|