Data: 2004-05-20 18:15:00
Temat: gotowane rzodkiewki
Od: Katarzyna Piórecka <k...@g...bez.spamu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzień dobry
Dziś mama zrobiła na obiad jedną z moich ulubionych potraw - gotowane
rzodkiewki z bułką tartą. Jeśli komuś brakuje młodych ziemniaczków, to
niech ugotuje sobie rzodkiewki, ręczę, że spałaszuje je ze smakiem.
Bierzemy rzodkiewki (dowolnego gatunku), obcinamy ogonki i "zielsko",
płuczemy, wkładamy do lekko osolonej wody (bez obierania ze skórki!),
gotujemy krótko aż będą miękkie. Wykładamy na talerz, polewamy po
wierzchu bułką tartą i zajadamy się do oporu.
Smacznego. :)
--
Kasia
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=877744
Niebo to ogromna biblioteka, z której możemy korzystać wyłącznie na
miejscu...
|