Data: 2009-12-20 10:38:06
Temat: jak piec coś upeklowane
Od: Krycha <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moi Drodzy, mięsko się pekluje i za kila dni będę je piec w piekarniku
(nie mam dostępu do wędzarni).
Jak piec, aby było miękkie i soczyste?
Dotychczasowe moje doświadczenie nie satysfakcjonuje mnie.
Mięso nie jest tak soczyste jakbym oczekiwała.
Czytałam na grupie, żeby piec w umiarkowanej temperaturze, to mięso
będzie soczyste. A nie wycieknie z niego to co najsmaczniejsze?
Czy nie należy zacząć od wysokiej temperatury, aby z zewnątrz mięso
ścięło się i nie wypuszczało później soków?
A więc: w czym piec w piekarniku elektrycznym (naczynie, folia, rękaw),
w jakiej temperaturze, jak długo?
Po zakończeniu pieczenia pozostawić w piekarniku i niech tam powoli
stygnie, czy wyjąć do szybkiego wystygnięcia?
Miło mi będzie, gdy doczekam się merytorycznych rad i tym razem mój
wątek nie będzie powodem niepotrzebnych kłótni o obraźliwych słów.
Pozdrawiam Krycha.
|