Data: 2006-08-22 17:56:33
Temat: kruszonka..
Od: "Berta" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Ja w sprawie technicznej dot. wspomnianej kruszonki (uzywanej tez w tym
przepisie :) )
Nigdy nei robilam ciasta z kruszonka (dotychczasowe drozdzowce byly pieczone
jako babka wielkanocna), no i nie wiem kiedy sie ta kruszonke na ciasto
daje... :-/
Czy przed pieczeniem calosci czy gdzies w trakcie trezba wyjac ciasto i
posypac.... (nie przypali sie ta kruszonka jak tak od poczatku bedzie
siedziala w piecu?)
No i jeszcze ilosc... zalozmy, ze chce miec jej tak calkiem sporo na ciescie
w blaszce 30x25... wyczytalam gdzies ze na dobra kruszonke musi byc po tyle
samo wszystkiego (maki, cukru, masla), no i tak sie zastanawiam ile tego
wszystkiego wziac zeby bylo akurat...
Moze ktos pomoze? :)))
pozdrawiam
Berta
|