« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-11 15:21:42
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aqgn84$ims$...@n...gazeta.pl...
> naturalnie a właściwie - ukiszonej tradycyjnie. Te z SuperM nie są kiszone
> tradycyjnie a co za tym idzie nie są też i kwaśne ani za słone. Ale są
> chrzczone różnymi dodatkami E-coś tam. Mają ładny kolor. Mnie wystarczy 1
> minuta aby rozpoznać sztuczną kapustę od tradycyjnej.
> :-)
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
To nie poznacie po smaku? toż to konserwanty od razu czuć!
pozdrawiam, Kianit, co jako małoletni berbeć służyła za "profesjonalny
ubijak pełnoetatowy", czyli wraz z kuzynostwem skakała w dębowej beczce
ubijając kapustkę, marchewkę, przyprawy.... mmm, wspomnienia, dzisiaj pewnie
bym tak "przyrządzanej" kapusty nie tknęła :))) (wcale jakoś nie lubię
ostatnio kapuchy, pewnie "pamięć smaku" działa).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-11 18:38:46
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocyFrom: "Kianit / D.C." <r...@w...pl>
To nie poznacie po smaku? toż to konserwanty od razu czuć!
pozdrawiam, Kianit, co jako małoletni berbeć służyła za "profesjonalny
ubijak pełnoetatowy", czyli wraz z kuzynostwem skakała w dębowej beczce
ubijając kapustkę, marchewkę, przyprawy.... mmm, wspomnienia, dzisiaj pewnie
bym tak "przyrządzanej" kapusty nie tknęła :))) (wcale jakoś nie lubię
ostatnio kapuchy, pewnie "pamięć smaku" działa).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Czyzbys miala brudne nogi?????? :-)))))))
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.417 / Virus Database: 233 - Release Date: 2002.11.08
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-11 22:01:57
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:00f501c289b1$a844e7e0$f394573e@home68z1dftw8
1...
> .... mmm, wspomnienia, dzisiaj pewnie
> bym tak "przyrządzanej" kapusty nie tknęła :))) (wcale jakoś nie lubię
> ostatnio kapuchy, pewnie "pamięć smaku" działa).
> ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
>
> Czyzbys miala brudne nogi?????? :-)))))))
> Barbara
:))) hahahaa, dziadunio by w sanepidzie pracować nie mógł, bo... zamknąłby
rzeczony (sanepid) za niedociągnięcia higieniczne :)))) .
Nawet za podbieranie łapami tartej marchewki dostawaliśmy ścierą i żółtą
kartkę, drugi raz był opłacany szlabanem na wejście do "fabryki". Nawet nie
wiecie jaka to była straszliwa kara :)) .
Teraz po prostu nie smakuje mi już żadna z kapuch a co do "technologii
wyrobu" to... jam sterylniak nieziemski, nie napiję się nawet z jednej
szklanki z mężem, a co dopiero.... :)P
Smaczne pozdry, Kianit
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 01:07:18
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy> No to się podziel z grupą, co robisz przez tę minutę nad kadzią z
kapustą w
> hipermarkecie?
> Przypominam sobie, że właściwie zawsze stoi nad taką beczką taki poważny
> gość w kapeluszu i hipnotyzuje ją, kapustę, okiem. Nie wiedziałem, co
czyni.
> To Ty byłeś? ;-))
> Ale poważnie - jak ją demaskujesz? Organoleptycznie? Kupując 5 dkg, czy
> jakimś chlorkiem nadmanganianu potasu?
Raz spróbowałem, zdążyłem dobiec do WC.
Od tego czasu rozpoznaję i smak i kolor wskazujący na produkty, których
jeść nie powinienem.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 10:34:21
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocyUżytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości news:aqpk89> Raz
spróbowałem, zdążyłem dobiec do WC.
> Od tego czasu rozpoznaję i smak i kolor wskazujący na produkty, których
> jeść nie powinienem.
>
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
--
Hej!
E!.. To mi się wydaje kiepska metoda - nosić Ciebie ze sobą na zakupy i
patrzeć czy zdążysz do WC. Myślałem, że masz coś w pipetce w rękawie,
nieznacznie wkrapiasz i patrzysz czy zmienia kolor, czy nie dymi...
Namaste!
EuGeniusz Dębski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-14 09:41:03
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy> przeciez wszuystko co dobre w kapuscie trafia do
zlewu!
============
Wszystko co dobre trafia do soku, ktory odciskam
do miseczki i dodaje pod koniec przyrzadzania.
A to, czy samo wyciskanie wystarczy zalezy od
kapusty. Jezeli jest preparowana chemicznie, to
nie jest zbyt kwasna - wystarczy wycisnac. Ale
porzadna kapusta kiszona, przynajmniej taka jaka
ja kupuje - bez dodatkowego plukania daje bigos
jeszcze zbyt kwasny!
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-14 16:04:49
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aqvr44$eig$1@news2.tpi.pl...
> Wszystko co dobre trafia do soku, ktory odciskam
> do miseczki i dodaje pod koniec przyrzadzania.
[...]
Ale
> porzadna kapusta kiszona, przynajmniej taka jaka
> ja kupuje - bez dodatkowego plukania daje bigos
> jeszcze zbyt kwasny!
Znajomi kisza kapuste .. jest pyszna i nie trzeba plukac!!!
nie plucze sie kapusty!!!
(nawet Panowie Maklowicz i Kuron "potepiaja" 'plukaczy') ;))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-14 18:49:19
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocyFrom: "waldek" <x...@o...pl>
[ciach]
> porzadna kapusta kiszona, przynajmniej taka jaka
> ja kupuje - bez dodatkowego plukania daje bigos
> jeszcze zbyt kwasny!
> waldek
> ============
Glupoty Wasc gadasz - :)
bigos robi sie NIE TYLKO z kapusty kiszonej!
:-) Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.419 / Virus Database: 235 - Release Date: 2002.11.13
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-13 03:21:05
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocyFrom: "Kianit / D.C." <r...@w...pl>
> .... mmm, wspomnienia, dzisiaj pewnie
> bym tak "przyrządzanej" kapusty nie tknęła :))) (wcale jakoś nie lubię
> ostatnio kapuchy, pewnie "pamięć smaku" działa).
> ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
>
:))) hahahaa, dziadunio by w sanepidzie pracować nie mógł, bo... zamknąłby
rzeczony (sanepid) za niedociągnięcia higieniczne :)))) .
Nawet za podbieranie łapami tartej marchewki dostawaliśmy ścierą i żółtą
kartkę, drugi raz był opłacany szlabanem na wejście do "fabryki". Nawet nie
wiecie jaka to była straszliwa kara :)) .
Teraz po prostu nie smakuje mi już żadna z kapuch a co do "technologii
wyrobu" to... jam sterylniak nieziemski, nie napiję się nawet z jednej
szklanki z mężem, a co dopiero.... :)P
Smaczne pozdry, Kianit
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Przegladalam stare posty... i w zwiazku z powyzszym mam pytanie:
a jak mu buzi dajesz?
Ciekawskie nieziemsko pozdry ;)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.427 / Virus Database: 240 - Release Date: 2002.12.10
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-13 08:12:42
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:0c4f01c2a256$aa5ec560$7a8b573e@home68z1dftw8
1...
> Teraz po prostu nie smakuje mi już żadna z kapuch a co do "technologii
> wyrobu" to... jam sterylniak nieziemski, nie napiję się nawet z jednej
> szklanki z mężem, a co dopiero.... :)P
> Smaczne pozdry, Kianit
> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>
> Przegladalam stare posty... i w zwiazku z powyzszym mam pytanie:
> a jak mu buzi dajesz?
>
> Ciekawskie nieziemsko pozdry ;)
> Barbara
:)))))))))P
Oj Basiu, Basiu , no cóż, z języczkiem najchętniej :P
To dziwne, ale jak jestem przy nim to wylizanie mu migdałków, czy czego tam
nie stanowi dla mnie problemu najmniejszego, najchętniej bym go schrupała
wręcz :) Jednak kiedy poda mi kieliszek wina na którym widzę ślad po ustach
to zawsze obracam do w drugą stronę :( taką dziwną mam przypadłość. Albo
staram się nie myśleć ;). To chemia, Basiu, chemia !! <3 <3 <3 !!
:) pozdrawiam wszystkie ciekawskie Basie (znam trzy takie) , Dominika :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |