Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Asia" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: lody makowe
Date: Sat, 18 Jan 2003 20:03:09 -0800
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <b0c8bm$1s3$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: uc34.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1042916535 1923 80.55.132.34 (18 Jan 2003 19:02:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 18 Jan 2003 19:02:15 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142096
Ukryj nagłówki
witajcie
na stronie www.puszkkka.spinacz.pl znalazlam przepis na lody z makiem
p.M.Gessler. Brzmi bardoz smakowicie i chce go jutro wyprobować , ale mam
jedna wątpliwość - dodaje sie tam śmietanę kremówke, nie ma ani słowa o tym
aby ja ubie - jak myślicie - przeoczenie czy ma być nie ubita?
przepis idzie tak:
Składniki:
1 l + jeszcze troszke smietanki kremowki 30 % (najlepsza z Wyszkowa)
2 szkl. mielonego maku (jak na makowiec)
6 zoltek
migdaly
2 lyzki cukru pudru
2 kieliszki likieru amaretto
Przepis:
z zoltek robimy kogel-mogel, mieszamy go z makiem, dodajemy 1 l smietanki.
zamrazamy.
sos: na patelni prazymy migdaly w calosci. potem kruszymy je walkiem pod
lniana sciereczka. dodajemy cukier puder, smietanke i likier.
To ubijalibyście te śmietanę?
nigdy nie robilam lodów więc nie mam tez pojecie jak się zwykle je robi
pozdrawiam
Asia
|