Data: 2003-05-14 10:07:20
Temat: mam ciasto francuskie
Od: "CLARIS" <c...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
...wlasnie sie rozmraza. chce z niego zrobic cos smacznego - pomyslalam o
rogalikach albo ciasteczkach z jablkiem i budyniem w srodku. I teraz
pytanie: czy budyn powinnam ugotowac wg przepisu na opakowaniu torebki czy
tez uzyc polowe mniej mleka - tak jak sie robi do kremow? i czy wystarczy ze
jablko pokroje i zawine w to ciasto francuskie czy tez powinnam cos tam
jeszcze dodac? [cynamon? cukier? wanilie?]A na koncu czy te cistka przed
wstawieniem do pieca posmarowac jakims np. rozmaconym jajkiem?
to moj 'francuski' debiut wiec poprosze o pomoc,
pozdrawiam,
--
CLARIS /ona/ w pare minut po rozmowie o prace, ciagle rozemocjonowana
c...@w...pl
|