Data: 2006-02-18 14:23:15
Temat: marynowany imbir
Od: <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich!
Pytanie nurtujące neofitę sushi: jak uzyskać taki imbir marynowany jaki
podają w japońskich barach? Co wrzucić do słoiczka, ile dni trzymać? Moje
własne próby nie były udane, a pyszny imbir marynowany z supermarketów
poraża burżuazyjną ceną.
Pozdr.
AS
Jako wkupnę proponuję:
Siekiera wuja stryja Honzy
(nie ma błędu w nazwie, to wariacja nt. czeskiej ssH)
- kromki bułki lub chleba podpiekamy trochę i smarujemy mocno czosnkiem z
obu stron
- obtaczamy żółty ser w czerewnej papryce - bardzo obficie
- układamy ser na bułkach
- na takie kromki kładziemy jeszcze plasterki pomidorów
- na pomidorki pasemka masełka
- do pieklarnika aż się ser i masło rozpuszczą
wyciągamy na talerz,m doprawiamy solą i tabasco
Obowiązkowo piwo do i mecz w telewizorze jest jeszcze piękniejszy!
|