Data: 2003-04-02 17:00:18
Temat: masa migdalowa po polsku :-) bylo: OT mazariny
Od: "*madzik*" <b...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik *madzik* <b...@b...op.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:b6f4lf$fh$...@n...onet.pl...
> Użytkownik <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:7...@n...onet.pl...
>
> > Ale skad wziac ta mase migdalowa?
>
> Ale mi wjechalas na ambicje ;-)
> Z dotychczasowych przeszukan sieci po szwedzku ...
Proste drogi najlepsze :-)
Po co bylo komplikowac sobie zycie, jak wystarczylo zajrzec do FAQ,
gdzie jest przepis na mase migdalowa, na stronie 3miasta w torcie
czekoladowym:
www.kuchnia.3miasto.pl/4926.htm
Mnie ta strona ne wchodzi, wiec podaje link alternatywny:
http://tinylink.com/?RlsSnDfckK
Oraz ponizej (to fragment przepisu):
Masa migdalowa:
250 g zmielonych migdalow bez skorki,
150 g cukru,
250 ml wody,
3-4 lyzeczki soku z cytryny,
1 lyzeczka startej wanilii.
Przygotowac mase migdalowa: z cukru i wody ugotowac gesty syrop. Do
gotujacego sie syropu wsypac migdaly i raz zagotowac. Przelozyc do
miski, dodac wanilie, wlac sok z cytryny i ucierac, az masa zbieleje.
--
cieplutko pozdrawia Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
Netykieta: http://www2.gazeta.pl/usenet/1,22781,705977.html
Archiwum grupy: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
|