Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kruszyzna <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: mikrogołąbki :)
Date: Sat, 29 Jan 2005 16:08:26 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 18
Message-ID: <ctg8ru$43c$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.29.254.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1107011262 4204 62.29.254.2 (29 Jan 2005 15:07:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Jan 2005 15:07:42 +0000 (UTC)
X-User: kruszyzna
User-Agent: KNode/0.8.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229641
Ukryj nagłówki
No właśnie. Zachciało mi się gołąbków. Ponieważ nie mam dużego gara, w
którym mogłabym sparzyć słusznej wielkości kapustę, postanowiłam poszukać
takiej, która wejdzie do garnka, który mam na stanie. A garnek jest mały.
Kapustę znalazłam też małą, gołąbki zrobiłam i... wyszły niewiele większe
od pierogów. Ekstra. Potraktuję to jako rozgrzewkę i przymierzę się do
brukselki :) W każdym razie zostało mi około 10 liści, do których zabrakło
mi farszu (źle wymierzyłam). I tu pytanie: jak spożytkować takie liście?
Dorobienie farszu odpada, bo to już są naprawdę zupełnie malutkie liście i
ewentualne gołąbki wyszłyby wielkości sporszych uszek chyba. Czy coś
jeszcze da się z taką kapuchą zrobić? Szkoda mi wyrzucać...
Poszatkować, dokupić kiszonej (o, nawet trochę mam) i zrobić pseudobigos.
Ale co jeszcze?
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|