Data: 2003-07-20 18:40:05
Temat: mrozonki raz jeszcze
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wlasnie tak zaczelam czytac co i jak sie powinno robic przy mrozeniu warzyw.
wyczytalam ze dla kalafiora i brokula konieczne jest blanszowanie. co Wy
o tym sadzicie? blanszujecie kalafiory i brokuly przed zamrozeniem ich?
i to samo pytanie tyczy sie fasolki szparagowej.
moim skromnym zdaniem takie blanszowanie sprawia ze warzywa moga sie
latwiej zepsuc niz takie nie obgotowane. i teraz juz nie wiem.
zamrozilam sobie juz troche kalafiorai teraz nie wiem czy go wyciagac
czy zostawic :]
i w nowym watku ponawiam pytanie o mrozenie baklazana i cukini. czy
dobrym sposobem bedzie pokrojenie w plastry tych warzyw i zamrozenie czy
nie bardzo?
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|