Data: 2001-08-21 16:40:39
Temat: oliwa z pestek dyni
Od: <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jestem bardzo ciekawy Waszych doswiadczen kulinarnych ze styryjskim przysmakiem
za jaki uchodzi oliwa z pestek dyni. Nie jest zbyt tania ( w ETC na Zaspie
flaszeczka 300 ml kosztuje 33PLN, ale juz w sklepie spozywczym vis a vis bloku
przy ul. Startowej 15 "jedyne" 28PLN ), za to godna uwagi. W trojmiejskich
sklepach spotyka sie ja raczej sporadycznie i zawsze tego samego producenta.
Jest to o tyle ciekawe, gdyz w Austrii (konkretnie Styrii) producentow tego
lokalnego przysmaku jest wielu. Oliwa ta ma bardzo ciemny kolor, orzechowy smak
i uzywa sie jej na surowo, zwykle do salatek (np. z pomidorów).
Polecam i czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|