Data: 2003-10-23 06:50:39
Temat: proszę o rad
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Smacznie witam! :)
Zwracam się do was z nie lada problemem. Mój dziadek miał miesiąc temu
operację i wycięli mu woreczek żółciowy. W efekcie musi być na
bezbłonnikowo-bezcholesterolowej diecie. Moja
przyzwyczajona_i_nie_do_odzwyczajenia_do_POLSKIEJ_ku
chni Babcia jest
przerażona i odmówiła współpracy :/ no i spadło na mnie. Oczywiście
szperałam tu i ówdzie, mam listy produktów które może jeść, ale tracę
pomysły odnośnie konkretnego ich zestawiania. Zwłaszcza, że problemem jest
obróbka - może jeść tylko gotowane/duszone/pieczone ale z maksymalnym
ograniczeniem/wyłączeniem tłuszczu. Proszę, może wasza nieskończona
wyobraźnia kulinarna wpadnie na to, co można by ciekawego zrobić z takich
produktów jak: mąka, ryż, makaron, mleko, jogurt, jajo (białko), cielęcina,
kurczak, indyk, dorsz, karmazyn, sandacz, szczupak, słodka śmietanka max 9%,
oliwa z ol, ziemniaki, marchew, buraki, sałata, szpinak, seler, pomidory,
groszek, ogórki, dynia, rabarbar, zioła.
Wiem, że temat zachacza o pl.*.dieta, ale chodzi mi o prezepisy i inwencję
kulinarną, więc zwracam się do Was. Z góry wszystkim dziękuję
Pozdr
Nell i jej
Dziadek_który_tak_dzielnie_trzyma_się_zaleceń_lekarz
y_że_schudł_już_10kg_:((
(
|