« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-11 11:35:01
Temat: proszek do pieczenia a sodamam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko który
jest który???
--
aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-11 12:02:59
Temat: Re: proszek do pieczenia a soda
Użytkownik "Aneta" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:br9l0g$vl0$1@mamut.aster.pl...
> mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
> pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko
który
> jest który???
Nie jestem pewna ale chyba soda jest bardziej krystaliczna i blyszczy.
Pozdrawiam
Joasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-11 12:20:43
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodaIn article <br9l0g$vl0$1@mamut.aster.pl>, Aneta <a...@t...pl>
wrote:
> mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
> pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko który
> jest który???
Sprawa raczej beznadziejna. zob.
<http://glinki.com/?l=hvoa>
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-11 12:51:20
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodaAneta wrote:
> mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
> pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko który
> jest który???
Najbezpieczniej będzie wyrzucić oba. Wydatek niewielki a ryzyko duże.
Przy okazji kup taśmę do oznaczania słoiczków :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-11 13:22:44
Temat: Re: proszek do pieczenia a soda
>
>
> > mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
> > pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko który
> > jest który???
>
> <http://glinki.com/?l=hvoa>
To najlepiej oba zmieszac i traktowac jako proszek do pieczenia.
Pozdrawiam
Lunac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-12 00:18:39
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodaOn Thu, 11 Dec 2003 13:20:43 +0100, Wladyslaw Los <w...@o...pl>
wrote:
>In article <br9l0g$vl0$1@mamut.aster.pl>, Aneta <a...@t...pl>
>wrote:
>
>> mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
>> pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko który
>> jest który???
>
>Sprawa raczej beznadziejna. zob.
Nie taka beznadziejna - poprzednia odpowiedz byla dobra, soda bardziej
blyszczy (czyste krysztaly), typowy proszek do pieczenia to mieszanina
sody oczyszczanej (wodoroweglanu sodu) i maki, czasem tez z lekkim
dodatkiem kredy mielonej jako dodatku przeciw zbrylaniu. Czasem czesc
sody (raczej nie calosc bo czysty to chyba tylko do biszkoptow sie
stosuje)moze byc zastapiona weglanem amonu ("amoniakiem do
pieczenia").
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-12 09:59:46
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodasoda jest bardziej biała, a proszek jest bardziej "sypki". No i proszek po
dodaniu ciepłej wody się zapienił, a soda nie. Przed chwilą sprawdzałam.....
izabe
Użytkownik "Aneta" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:br9l0g$vl0$1@mamut.aster.pl...
> mam w 2 słoiczkach 2 różne białe proszki. wiem że w jednym jest proszek do
> pieczenia a w drugim soda. jeden jest matowy drugi sie błyszczy, tylko
który
> jest który???
>
> --
> aneta
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-12 11:21:38
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodaIn article <brc3im$erf$1@atlantis.news.tpi.pl>, iza
<i...@p...onet.pl> wrote:
> No i proszek po
> dodaniu ciepłej wody się zapienił, a soda nie.
Jakie to proste i logiczne. Sam pisałem jaki jest skład proszku, a na
to nie wpadłem.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-12 12:37:20
Temat: Re: proszek do pieczenia a sodai jak tu wasa nie kochac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |