Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-27 13:23:08

Temat: pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)
Od: "Timocom" <B...@d...timocom.de> szukaj wiadomości tego autora

wybaczcie, ale rzadko (a szkoda) mam stycznosc z rybami - jak sie ma zamiar
smazyc/zapiekac mrozone filety, to trzeba im najpierw pozwolic dojsc do
siebie w cieple (sugerowalyby to fragmenty przepisow mowiacych o
pocytrynieniu, posoleniu i wstawieniu do lodowki) czy smazyc mrozone?

dzieki :)
Gosia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-27 17:34:22

Temat: Re: pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)
Od: "ps" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Timocom" <B...@d...timocom.de> napisał w
wiadomości news:cgncjg$sp5$1@mamut.aster.pl...
> wybaczcie, ale rzadko (a szkoda) mam stycznosc z rybami - jak sie ma
zamiar
> smazyc/zapiekac mrozone filety, to trzeba im najpierw pozwolic dojsc
do
> siebie w cieple (sugerowalyby to fragmenty przepisow mowiacych o
> pocytrynieniu, posoleniu i wstawieniu do lodowki) czy smazyc mrozone?

To chyba roznie, na gotowcach zaslupianych typu paluszki rybne napisali
(no na opakowaniu nie na filetach ;) ), ze mrozone na patelnie wrzucac.
Ja ostatnio kupowalem ka(e)rgulene mrozona - nie polecam - wierzac, ze
tusze nieco przygotowane do rzucania w tluszcz - wrzuciem... wszystko
bylo ok do czasu az sie nastroszyly niemilosiernie podsmazone luski ;).
Generalnie nie polecam mrozonych ryb (chyba, ze ktos lubi dorsza o smaku
papieru) - zapach i smak potraw z mrozonych ryb potrafi je skutecznie
zohydzic. Odpowiadajac - genalnie polecaja aby nie rozmrazac. Te ze
skora polecam doprowadzic do stanu zdatnego do skrobania ;).

Pozdrawiam

Kri Z


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-28 09:22:27

Temat: Re: pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)
Od: "mmmmm5" <w...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Timocom" <B...@d...timocom.de> napisał w
wiadomości news:cgncjg$sp5$1@mamut.aster.pl...
> wybaczcie, ale rzadko (a szkoda) mam stycznosc z rybami - jak sie ma
zamiar
> smazyc/zapiekac mrozone filety, to trzeba im najpierw pozwolic dojsc do
> siebie w cieple (sugerowalyby to fragmenty przepisow mowiacych o
> pocytrynieniu, posoleniu i wstawieniu do lodowki) czy smazyc mrozone?
>
> dzieki :)
> Gosia
> ja zawsze rozmrażam bo potem podciekają wodą na patelni i się
rozpadają.rozmrożone obkładam przyprawami na 10 minut, potem robię panierkę
i dopiero smażę.powodzenia...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wakacyjna nuda i szukanie dziury w calym ;)
Ekspres cisnieniowy dobra kawa
co do tequili
farsz do babeczek
sezon na gruszki - polecam tarte

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »