Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!news.mm.pl!not-for-
mail
From: "ps" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie rownie trywialne jak gotowanie ziemniakow ;-)
Date: Fri, 27 Aug 2004 19:34:22 +0200
Organization: Multimedia Polska sp. z o.o.
Lines: 25
Message-ID: <cgnrb0$2jih$1@news.mm.pl>
References: <cgncjg$sp5$1@mamut.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-16-202.torun.mm.pl
X-Trace: news.mm.pl 1093628064 85585 81.190.16.202 (27 Aug 2004 17:34:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 Aug 2004 17:34:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212518
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Timocom" <B...@d...timocom.de> napisał w
wiadomości news:cgncjg$sp5$1@mamut.aster.pl...
> wybaczcie, ale rzadko (a szkoda) mam stycznosc z rybami - jak sie ma
zamiar
> smazyc/zapiekac mrozone filety, to trzeba im najpierw pozwolic dojsc
do
> siebie w cieple (sugerowalyby to fragmenty przepisow mowiacych o
> pocytrynieniu, posoleniu i wstawieniu do lodowki) czy smazyc mrozone?
To chyba roznie, na gotowcach zaslupianych typu paluszki rybne napisali
(no na opakowaniu nie na filetach ;) ), ze mrozone na patelnie wrzucac.
Ja ostatnio kupowalem ka(e)rgulene mrozona - nie polecam - wierzac, ze
tusze nieco przygotowane do rzucania w tluszcz - wrzuciem... wszystko
bylo ok do czasu az sie nastroszyly niemilosiernie podsmazone luski ;).
Generalnie nie polecam mrozonych ryb (chyba, ze ktos lubi dorsza o smaku
papieru) - zapach i smak potraw z mrozonych ryb potrafi je skutecznie
zohydzic. Odpowiadajac - genalnie polecaja aby nie rozmrazac. Te ze
skora polecam doprowadzic do stanu zdatnego do skrobania ;).
Pozdrawiam
Kri Z
|