Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ola" <o...@n...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde
Date: Sun, 24 Apr 2005 09:52:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <d4fjk1$e7o$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: ahx131.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1114329537 14584 83.25.205.131 (24 Apr 2005 07:58:57
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 24 Apr 2005 07:58:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238055
Ukryj nagłówki
Witam!
Zaryzykowalam i popelnilam dip szpinakowy i botwinkowy. Oba cieszyly sie
powodzeniem gosci.
Szpinakowy zrobilam z podsmazownych wczesniej swierzych lisci i lodyzek
szpinaku z cebulka i czosnkiem miksujac je z naturalnym jogurtem i
doprawiajac sola.
Botwinkowy ze zblanszownaej botwinki rowniez zmiksowanej z naturalnym
jogurtem i przyprawionym wg smaku.
Piekne kolorki wyszly, pozatym byl dip czoskowy curry ze zmiksowanych
ziemniakow juz bez mundurkow i oliwa oraz twarozkowo- szczypiorkowy rowniez
z czosnkiem.
Tylko zdazyla mi sie niemala wpadka zwiazana z founde.
Zawsze uzywalam plynnej podpalki do grilla jak paliwa do founde. Zakupina na
ten cel ciecz w Intermarche marki "Mini Cena" zatytulowana "Podpalka
Parafinowa" okazala sie .........niepalna.
Wstwilam pod garnek swieczki do podgrzewacza, ale okazalo sie to
zdecydowanie niewystarczajacym zrodlem ciepla. Skonczylo sie na bieganiu z
garem do kuchni, co jakis kwadrans i przywracaniu mu pozadanej
temperatury.... Goscie rotacyjnie wspolpracowali w tym procederze....
W zwiazku z tym mam pytanko do serwujacych founde swoim gosciom- jakie
paliwko stosuja i jak je zdobywja?
pozdrawiam
Ola
|