Data: 2002-05-07 07:33:43
Temat: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepis z Kamerunu Kokosowe kulki z czekolada
Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy, 250g czekolady, 300g cukru, 2
lyzki wody (tu mam maly problem w orginale napisano "2
cuillerées d'eau.")
Oddzielnie zcieramy orzech i czekolade. W garnuszku podgrzewamy
cukier z woda - gdy nabierze jasnokarmelowego koloru ("blond")
dodajemy wiorki kokosowe i bedziemy podgrzewac przez 3-5
minut, mieszajac.Zdejmujemy z ognia i dodajemy polowe startej
czekolady. Porzadnie mieszamy. Pozostawiamy do ostygniecia. Nastepnie
formujemy z masy male kulki (2-3cm) i obtaczamy je w
pozostalej czekoladzie. Przechowujemy w lodowce....
autor i...@p...club-internet.fr
|