Data: 2001-02-14 07:58:49
Temat: sos holenderski
Od: m...@k...net.pl (Katarzyna Nerowska)
Pokaż wszystkie nagłówki
Sos holenderski
- 12 dag masla,
- 2 żoltka,
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
- sol,
- pieprz bialy.
W garnuszku zagotowac wino z sola i pieprzem, a nastepnie
ostudzic. Do zimnego płynu dodać roztrzepane zoltka i 1 lyzeczke
(do kawy) zimnej wody. Wstawic garnuszek do wiekszego garnka
z goraca woda (60 st. C) i postawic oba naczynia na małym ogniu.
Podczas podgrzewania ubijac sos do chwili, gdy zacznie gestniec.
Nastepnie zdjac oba naczynia z ognia (nie wyjmowac garnuszka z
goracej wody) i w dalszym ciagu ubijac sos, dodajac po kawałku
masło. Kiedy powstanie jednolita, gladka, gesta masa, doprawic
sos do smaku sola i pieprzem, a następnie ostudzic.
pozdrowienia
Katia
ICQ UIN 7241960
G-G 51268
>>DOBERMANIA<<
d...@p...pl
www.psy.pl/dobermania
---
sprawdz sekcje sercowa i wyslij za naszym posrednictwem swoja WALENTYNKE
http://www.promocja.kki.pl/walentynki/walentynki.htm
l
---
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|