Data: 2002-06-28 14:30:39
Temat: specjał z makreli i kurek
Od: "Agnieszka" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1 duża makrela,
kurki
bulion grzybowy
cebulka
1 kubek śmietany ukwaszonej
mąka, masło, przyprawy wg uznania
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, obtaczamy w mące i obsmażamy na złoto na
maśle. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na maśle smażymy cebulkę, dodajemy drobno posiekane kurki, dusimy razem do
miękkości podlewając rozpuszczoną kostką grzybowo-bulionową.. Na koniec
dodajemy śmietanę i możemy sos zagęścić łyżką mąki.
Makrele podajemy z ryżem polaną sosem z kurek.
Koleżanka by mnie zabiła za podanie tego przepisu, bo to specjał i tajemnica
jej własnej restauracji.
Pyyyycha
|