Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świńskie przełyki

Grupy

Szukaj w grupach

 

świńskie przełyki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 23


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2019-03-08 16:37:13

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: d...@g...com szukaj wiadomości tego autora

On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.

Parówki... mortadela....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

12. Data: 2019-03-08 21:01:52

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>
> Parówki... mortadela....
>
Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
wnuczków) :)
A wymiączek nima :(
pozdr
Stefan

---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2019-03-12 09:17:29

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jivanmukta <j...@p...onet.pl> wrote:

> Mięso to nie żywność. To trupy zabitych żywych czujących istot.
> Człowiek, który je mięso albo jest draniem albo idiotą.

A ja to płaczę nad każdą zabitą marchewką.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/249996,Naukow
cy-odkryli-pamiec-i-system-nerwowy-roslin




--
XL Homoseksualizm NIE JEST wrodzony:
https://www.homoseksualizm.edu.pl/terapia/faq/337-mi
t-1-homoseksualizm-jest-wrodzony?fbclid=IwAR3bkm3Vwz
J2sQ5ctFV6BfG52bOppwjyFLf5H2fEqMH9VdsD-t4X9Aea8eE

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2019-03-12 09:23:07

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
>> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>>
>> Parówki... mortadela....
>>
> Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
> wnuczków) :)
> A wymiączek nima :(

Daj, proszę, Twój przepis na parówki. Jakie przyprawy, ilości, składniki?
Sama procedura jest mi znana.

--
XL Homoseksualizm NIE JEST wrodzony:
https://www.homoseksualizm.edu.pl/terapia/faq/337-mi
t-1-homoseksualizm-jest-wrodzony?fbclid=IwAR3bkm3Vwz
J2sQ5ctFV6BfG52bOppwjyFLf5H2fEqMH9VdsD-t4X9Aea8eE

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2019-03-12 20:11:55

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: Jivanmukta <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 12.03.2019 o 09:17, XL pisze:
> Jivanmukta <j...@p...onet.pl> wrote:
>
>> Mięso to nie żywność. To trupy zabitych żywych czujących istot.
>> Człowiek, który je mięso albo jest draniem albo idiotą.
>
> A ja to płaczę nad każdą zabitą marchewką.
> http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/249996,Naukow
cy-odkryli-pamiec-i-system-nerwowy-roslin
>
>
>
>
W takim razie dieta joginów: mleko, owoce i orzechy, owoce i orzechy
tylko te które same spadły z drzewa.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2019-03-12 21:13:49

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jivanmukta <j...@p...onet.pl> wrote:
> W dniu 12.03.2019 o 09:17, XL pisze:
>> Jivanmukta <j...@p...onet.pl> wrote:
>>
>>> Mięso to nie żywność. To trupy zabitych żywych czujących istot.
>>> Człowiek, który je mięso albo jest draniem albo idiotą.
>>
>> A ja to płaczę nad każdą zabitą marchewką.
>> http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/249996,Naukow
cy-odkryli-pamiec-i-system-nerwowy-roslin
>>
>>
>>
>>
> W takim razie dieta joginów: mleko, owoce i orzechy, owoce i orzechy
> tylko te które same spadły z drzewa.
>

Nie. W mleku i na owocach jest mnóstwo żywych stworków - bakterii - które
też chcą żyć :->

--
XL Homoseksualizm NIE JEST wrodzony:
https://www.homoseksualizm.edu.pl/terapia/faq/337-mi
t-1-homoseksualizm-jest-wrodzony?fbclid=IwAR3bkm3Vwz
J2sQ5ctFV6BfG52bOppwjyFLf5H2fEqMH9VdsD-t4X9Aea8eE

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2019-03-12 21:50:30

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2019-03-12 o 09:23, XL pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
>>> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>>>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>>>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>>>
>>> Parówki... mortadela....
>>>
>> Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
>> wnuczków) :)
>> A wymiączek nima :(
>
> Daj, proszę, Twój przepis na parówki. Jakie przyprawy, ilości, składniki?
> Sama procedura jest mi znana.
>
Skoro technologię znasz, to ilości są nadzwyczaj proste
2 kilo karczku peklowanego na sucho 3-5 dni - sól peklowa pół łyżeczki,
sól łyżeczka, przyprawy utłuczone razem 5 ziaren angielskiego ziela,
troszkę tartej gałki muszkatołowej, spora łyżeczka cukru, pieprz, czasem
listek laurowy, czasem paprykę , czasem jak karczek chudy to wędzonego
boczku surowego albo wędzonej słoninki.
Mięsko pokroić na kawałki jak dwa pudełka zapałek, zasypać solą i
przyprawami i mieszać (masować ręcznie dobre 10 minut.
Z przyprawami można poeksperymentować, różnie mięso przyjmuje smaki.
A potem normalnie - zemleć na sitku fi 5 potem ze dwa razy na
pasztetówce, jak masz kuter to dalej wiesz co robić. Nie zapomnij o
lodzie do ostatniego mielenia albo kutrowania (silny blender powinien
sobie poradzić z lodem, musi być starte na miazgę, na pulpę.
Z kurzęciny (udka, fileta kawałki) podobnie, tylko po wymieszaniu z
przyprawami robię na drugi dzień, bo to dla dzieciaków, więc nie mogą
być za pikantne :)
pozdr
Stefan

---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2019-03-14 11:10:19

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2019-03-12 o 09:23, XL pisze:
>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>> W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
>>>> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>>>>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>>>>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>>>>
>>>> Parówki... mortadela....
>>>>
>>> Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
>>> wnuczków) :)
>>> A wymiączek nima :(
>>
>> Daj, proszę, Twój przepis na parówki. Jakie przyprawy, ilości, składniki?
>> Sama procedura jest mi znana.
>>
> Skoro technologię znasz, to ilości są nadzwyczaj proste
> 2 kilo karczku peklowanego na sucho 3-5 dni - sól peklowa pół łyżeczki,
> sól łyżeczka, przyprawy utłuczone razem 5 ziaren angielskiego ziela,
> troszkę tartej gałki muszkatołowej, spora łyżeczka cukru, pieprz, czasem
> listek laurowy, czasem paprykę , czasem jak karczek chudy to wędzonego
> boczku surowego albo wędzonej słoninki.
> Mięsko pokroić na kawałki jak dwa pudełka zapałek, zasypać solą i
> przyprawami i mieszać (masować ręcznie dobre 10 minut.
> Z przyprawami można poeksperymentować, różnie mięso przyjmuje smaki.
> A potem normalnie - zemleć na sitku fi 5 potem ze dwa razy na
> pasztetówce, jak masz kuter to dalej wiesz co robić. Nie zapomnij o
> lodzie do ostatniego mielenia albo kutrowania (silny blender powinien
> sobie poradzić z lodem, musi być starte na miazgę, na pulpę.
> Z kurzęciny (udka, fileta kawałki) podobnie, tylko po wymieszaniu z
> przyprawami robię na drugi dzień, bo to dla dzieciaków, więc nie mogą
> być za pikantne :)
> pozdr
> Stefan
>

Dziękuję!
:-)

--
XL Homoseksualizm NIE JEST wrodzony:
https://www.homoseksualizm.edu.pl/terapia/faq/337-mi
t-1-homoseksualizm-jest-wrodzony?fbclid=IwAR3bkm3Vwz
J2sQ5ctFV6BfG52bOppwjyFLf5H2fEqMH9VdsD-t4X9Aea8eE

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2019-09-29 17:37:06

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: RM <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 24.01.2019 o 21:45, Gil pisze:
> W KL Kaufland sprzedaja świńskie przełyki. Na tackach obok płucek i
> wątróbki. Czy jest to jakiś delikates po przyrządzeniu i co z tym zrobić
> skoro to jest dopuszczone do spożycia?
> Lubię świńskie nóżki, golonkę i salceson. Mózg uwielbiam jeść smażony na
> świeżo z jajkiem i pieprzem. Płucka też są świetne w pierogach.
> Ale co robic z przełykami??? Podobno to chiński smakołyk !
> Przy chodzi mi do głowy - kroić w dzwonka jak kalmary. Gotowć i
> panierować?
>
>
Świnka to żywa czująca istota. Przerabiając ją na pierogi czy salceson
pokazuje się, że jest się człowiekiem pozbawionym sumienia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2019-09-29 18:05:18

Temat: Re: świńskie przełyki
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .09.2019 o 17:37 RM <r...@w...pl> pisze:

> W dniu 24.01.2019 o 21:45, Gil pisze:
>> W KL Kaufland sprzedaja świńskie przełyki. Na tackach obok płucek i
>> wątróbki. Czy jest to jakiś delikates po przyrządzeniu i co z tym zrobić
>> skoro to jest dopuszczone do spożycia?
>> Lubię świńskie nóżki, golonkę i salceson. Mózg uwielbiam jeść smażony na
>> świeżo z jajkiem i pieprzem. Płucka też są świetne w pierogach.
>> Ale co robic z przełykami??? Podobno to chiński smakołyk !
>> Przy chodzi mi do głowy - kroić w dzwonka jak kalmary. Gotowć i
>> panierować?
>>
> Świnka to żywa czująca istota. Przerabiając ją na pierogi czy salceson
> pokazuje się, że jest się człowiekiem pozbawionym sumienia.

Sumienie wegetarianina?
Niezbyt zachęcająca rekomendacja...

https://www.tvp.info/36043652/kasza-jaglana-z-grzyba
mi-raz-horror-kucharki-hitlera

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowa wersja programu dietetycznego Ananas
Glifosat! Nie gluten!
Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
maszynka lepiąca pierogi
Zapraszam na bloga o zdrowym odżywianiu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

CHAT ROOMS
Tarty
"E"
Patelnia. Tak dla jaj
Ile jest mięsa w mięsie

zobacz wszyskie »