« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2018-01-16 04:41:13
Temat: szynkaCzy mógłby ktos polecić jakiś niezbyt skomplikowany przepis na szynkę
drobiową? Szynkowar mam.
Próbowałem ze 2ch "z sieci" i wyszło zbyt kruche (rozpada się) i mało
soczyste. Generalnie co mi wychodzi zbyt dużo nie różni się od sytuacji
jabym mięso po prostu sprasował i podgotował.
--
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2018-01-16 08:38:12
Temat: Re: szynka
> Czy mógłby ktos polecić jakiś niezbyt skomplikowany przepis na szynkę
> drobiową? Szynkowar mam.
> Próbowałem ze 2ch "z sieci" i wyszło zbyt kruche (rozpada się) i mało
> soczyste. Generalnie co mi wychodzi zbyt dużo nie różni się od sytuacji
> jabym mięso po prostu sprasował i podgotował.
>
A nie boisz się, że będzie nietrwałe? Drobiowe szybko się psuje.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2018-01-16 08:59:48
Temat: Re: szynkaPsuje się tylko to ze sklepu - bo ma paskudztwa w środku, więcej paskudztw niż samego
mięsa. Domowe wyroby prędzej wyschną niż się zepsują.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2018-01-16 09:00:45
Temat: szynkaPeklujesz przed gotowaniem? Stosujesz woreczki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2018-01-16 09:06:15
Temat: szynkahttps://www.przyslijprzepis.pl/przepis/filetowka-z-s
zynkowara
Przede wszystkim polecam poczytac tu:
https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/20-wyroby-z-szy
nkowarki/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2018-01-16 11:39:17
Temat: Re: szynkaOn 2018-01-16, Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
> A nie boisz się, że będzie nietrwałe? Drobiowe szybko się psuje.
Na ile siebie znam to nie zdąży.
--
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2018-01-16 11:39:36
Temat: Re: szynkaOn 2018-01-16, i...@g...pl <i...@g...pl> wrote:
> Peklujesz przed gotowaniem? Stosujesz woreczki?
2x tak.
--
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2018-01-16 11:40:03
Temat: Re: szynkaOn 2018-01-16, i...@g...pl <i...@g...pl> wrote:
> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/filetowka-z-s
zynkowara
>
> Przede wszystkim polecam poczytac tu:
> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/20-wyroby-z-szy
nkowarki/
Dzieki, postudiuję.
--
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2018-01-16 12:11:10
Temat: Re: szynkaPewnie, że nie zdąży. Tym, którzy znają tylko sklepowe ,,wędliny", trudno sobie
wyobrazić, że wędlina po dwóch dniach nie będzie obślizła, zielona i do wyrzucenia.
Ba, po miesiącu też nie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2018-01-16 12:19:27
Temat: Re: szynkaUżywaj żelatyny - wiąże mięso, utrzymuje wilgoć między włóknami, mięso pozostaje
soczyste. Ja nawet boczek/roladę_mięsną przed zrolowaniem i osznurowaniem do
pieczenia posypuję mieloną żelatyną. Kiedy się upiecze, gorące mięsi obciążam mocno
(dooasowana deseczka, folia alu plus trzy kilo cukru np) i tak się studzi. Bardzo
ładnie wiążą się warstwy ze sobą, podczas krojenia plastry są zwarte. Polecam
żelatynę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |