Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!di
spose.news.demon.net!demon!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: teraz krotko - pudding
Date: Mon, 10 Sep 2001 21:13:14 +0100
Organization: Home
Lines: 35
Message-ID: <4...@4...com>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-650.barrelled.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news5.svr.pol.co.uk 1000153297 2587 62.25.142.138 (10 Sep 2001 20:21:37 GMT)
NNTP-Posting-Date: 10 Sep 2001 20:21:37 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67560
Ukryj nagłówki
100g maki
lyzeczka - poltorej proszku do pieczenia
10 gramow...loju. Dobra, nie musi byc loj! ja kupuje tzw
wegwtarianksi loj co znaczy starty utwardzony olej roslinny.
dawniej bylo cos so sie nazywalo cerec. w sumie mzoe byc dowolny
twardy tluszcz, starty, wymieszany z odrobina maki, zeby sie nie
sklejal
50g cukru (np brazowego)
1 jajo
jakies 6 lyzek stolowych mleka.
wymieszac suche. dodac reszte, dobrze pomieszac ale nie
masakrowac na amen tluszczu.
naltuscic miske gleboka ale nieduza, np szklana. Na dno dac
syropu (a la ten co goprzywiozlam do Gdanska - NIE klonowy), albo
soku/konfitur, albo owocow z puszki, albo owocow miekkich
swiezych z cukrem, albo dzemu. na to wlac mixture, przykryc
jakims papierkiem albo plastik. przykrywka, nieszczelnie i
wsadzic do mikrofali na pelna moc na ok 4 - 4 1/2 min. W sumie
mozna sprawdzac w trakcie czy to juz - ma odchodzic od brzegow i
ma nie byc surowe w srodku!
Wyrzucic z tej michy zeby miec gore oblana tym co wymienione
powyzej, poalc jeszcze czym sie chce (np lodami, albo po prostu
wiecej tego wymienionego).
Na zimno (szczegolnie z lojem) ciezkie jak nie wiadomo co, wiec
jesc na goraco.
o puddingach jako takich, jak kto zainteresowany, napisze kiedy
indziej
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|