« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-19 09:41:16
Temat: tortillaWitam. Znalazłam wycinek z "Wysokich obcasów" z przepisem na trotillę. Jest
tam mowa o garści świeżego szpinaku. Zastanawiam się, czy spokojnie można go
zastąpić taką samą ilością mrożonego, czy trzeba go np. jakoś najpierw
odmrozić i odcisnąć nadmiar wody (bo jest chyba dużo bardziej wilgotny)? Czy
może dodać czegoś zupełnie innego zamiast? Może macie swoje własne
receptury. Dziękuję za wszystkie sugestie i pozdrawiam, Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-19 10:57:38
Temat: Re: tortilla
Antoś:
> Witam. Znalazłam wycinek z "Wysokich obcasów" z przepisem na trotillę. Jest
> tam mowa o garści świeżego szpinaku. Zastanawiam się, czy spokojnie można go
> zastąpić taką samą ilością mrożonego, czy trzeba go np. jakoś najpierw
> odmrozić i odcisnąć nadmiar wody (bo jest chyba dużo bardziej wilgotny)? Czy
> może dodać czegoś zupełnie innego zamiast? Może macie swoje własne
> receptury. Dziękuję za wszystkie sugestie i pozdrawiam, Ania
lepiej odcisnąć wodę, bo ciasto będzie za ciapciate. Możesz dać zamiast
tego pietruszki odrosty. Tu chodzi tylko o kolor ciasta, nie o smak.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 11:14:46
Temat: Re: tortilla> lepiej odcisnąć wodę, bo ciasto będzie za ciapciate. Możesz dać zamiast
> tego pietruszki odrosty. Tu chodzi tylko o kolor ciasta, nie o smak.
>
To świetnie, bo pietruszkę mam, a ze szpinakiem w mojej okolicy bywa krucho.
Dziękuję za wskazówkę :) Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-19 11:54:29
Temat: Re: tortilla
Antoś:
>>lepiej odcisnąć wodę, bo ciasto będzie za ciapciate. Możesz dać zamiast
>>tego pietruszki odrosty. Tu chodzi tylko o kolor ciasta, nie o smak.
>>
>
> To świetnie, bo pietruszkę mam, a ze szpinakiem w mojej okolicy bywa krucho.
> Dziękuję za wskazówkę :) Ania
bardzo drobno posiekaj!
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |