Data: 2006-10-16 09:17:58
Temat: Bakłażan vs. cukinia
Od: Krystyna Chodorowska <k...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie.
Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
łyżki oliwy, sól pieprz
Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo
pokrojony pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i
rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki
wody, dusić do miękkości.
Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
(akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
bardziej zucchetti-friendly?
pozdrawiam
K.
--
Bookworms will rule the world
(after we finish the background reading).
|