Data: 2001-08-29 19:34:57
Temat: Ciasto weekendowe
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hejka;-)))
No to wklepuje obiecany przepis;-)
4 jaja
3/4 szklanki mleka
kostka margaryny (250 g)
szklanka cukru
6 dkg drozdzy
1/2 kg maki
Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku na
noc, przykryc lniana sciereczka. Nastepniego dnia pzrelozyc na brytfanne i
piec;-))) Ciaston jest pycha, mozna zrobic z kruszonka, albo z owocami.
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|