Data: 2007-08-23 17:47:15
Temat: Cp sie dzieje z kcal itp po "ugotowaniu" ?
Od: "Fantom" <s...@S...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Mam teoretyczne pytanie - jest produkt X ktory w 100 g zawiera 100 kcal, 30g
weglowodanow, 30g tluszczy i 30g bialka (pozostale 10 % to inne rzeczy).
I teraz tego typu produkt przerabiany na rozne mozliwe sposoby: smazymy,
gotujemy, dusimy itp.
Jakie zmiany moga zajsc w ilosc w/w produktow i kalorii ? Czy moze sie np
okazac, ze produkt ten ma 20 kcal, 20g weglowodanow, 2 g tluszczu i 50 g
bialka ? Chodzi oczywiscie o idee jego zmian. Czy tez z zasady bedzie to
wszystko moglo sie roznic o jakies procenty od produktu wyjsciowego ?
A jezlei rozni sie mocno to jakie zjawiska moga na to wplywac i jak ?
Fantom
|