Data: 2007-08-23 17:59:21
Temat: Re: Cp sie dzieje z kcal itp po "ugotowaniu" ?
Od: "JS" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
> Mam teoretyczne pytanie - jest produkt X ktory w 100 g zawiera 100 kcal, 30g
> weglowodanow, 30g tluszczy i 30g bialka (pozostale 10 % to inne rzeczy).
> I teraz tego typu produkt przerabiany na rozne mozliwe sposoby: smazymy,
> gotujemy, dusimy itp.
> Jakie zmiany moga zajsc w ilosc w/w produktow i kalorii ? Czy moze sie np
> okazac, ze produkt ten ma 20 kcal, 20g weglowodanow, 2 g tluszczu i 50 g
> bialka ? Chodzi oczywiscie o idee jego zmian. Czy tez z zasady bedzie to
> wszystko moglo sie roznic o jakies procenty od produktu wyjsciowego ?
> A jezlei rozni sie mocno to jakie zjawiska moga na to wplywac i jak ?
>
> Fantom
słyszalem ze usmazone jedzenie jest bardziej kaloryczne niz na zimno -
zdziwilo mnie to. Nie jestem jednak pewien czy to prawda.
JS
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|